• Start
  • Microsoft Office 365 backup

Microsoft Office 365 backup

Microsoft Office 365 bevat onder andere mail- en opslagfunctionaliteit. Denk hierbij aan Exchange, OneDrive voor Bedrijven en SharePoint. De gegevens van deze producten staan veilig opgeslagen op de servers van Microsoft. 

Maar wat nu indien door een gebruiker bewust of onbewust mail of bestanden worden verwijderd?

Items die door gebruikers worden verwijderd blijven slechts beperkt bewaard in de Office 365 omgeving. Voor mail en agenda items geldt een termijn van 14 dagen, voor OneDrive voor Bedrijven en SharePoint een termijn van maximaal 186 dagen. Na die tijd zijn de gegevens niet meer te herstellen. 

Komt u er dus te laat achter dat bestanden niet meer zijn terug te vinden op de verwachte locatie of is een bestand beschadigd geraakt, dan kan dit vervelende consequenties hebben. Daar komt nog bij dat de prullenbak van SharePoint en OneDrive voor Bedrijven relatief ongestructureerd is wat het herstel binnen de retentieperiode erg lastig maakt. Gericht zoeken naar bestanden is namelijk niet mogelijk.

Welke oplossing kunnen wij u bieden? 

Indien u de indruk heeft dat de herstelmogelijkheden die Microsoft standaard aanbiedt voor u ontoereikend zijn dan kunnen wij u een cloud back-up dienst aanbieden waarbij uw Office 365 bestanden en e-mail enkele keren per dag worden veiliggesteld en gestructureerd en snel kunnen worden teruggezet in geval van verlies of beschadiging.

Wat kost het? 

De kosten voor het maken van de back-up is afhankelijk van de Office 365 licentie van de gebruiker. Heeft u bijvoorbeeld uitsluitend mailboxen, dan betaald u ook slechts uitsluitend voor het veiligstellen van de mailbox.

Exchange online
Maand abonnement
Vanaf € 3,50 gebr. /p.m
SharePoint &
OneDrive voor Bedrijven
Maand abonnement
 Vanaf € 3,50 gebr. /p.m
Exchange, SharePoint & OneDrive voor Bedrijven
Maand abonnement
Vanaf € 6,00 gebr. /p.m

Geïnteresseerd? 

Bent u geïnteresseerd in de Office 365 cloud back-up oplossing, of heeft u hierover vragen? Laat het ons dan weten. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Contact

Ma-Vr:                      08:30 tot 17:00 
Telefoon:   040 - 284 77 88
E-mail:   info@disctec.nl

Adresgegevens

Straat:                     De Huufkes 33D
Postcode:   5674 TL
Plaats:   Nuenen

© 2021 - Disctec Automatiseringsservices