​Mogelijk heeft u er al over gehoord, of misschien werkt u er al mee, Microsoft Office 365. Wat is het, en wat kunt er mee. In de komende nieuwsbrieven zullen wij nader ingaan op enkele functies die deze Cloud oplossing van Microsoft te bieden heeft. 

Maar laten wij bij het begin beginnen. Wat kunt u in hoofdlijnen verwachten van deze uitgebreide Office omgeving?

Online of offline

Microsoft heeft verschillende vormen van Office 365 beschikbaar gemaakt om aan de wensen van de verschillende soorten van gebruikers tegemoet te komen. De vormen zijn in eerste instantie te onderscheiden in oplossingen die uitsluitend online te gebruiken zijn, dus via het internet, en oplossingen die het volledig offline werken mogelijk maken waarbij dus de volledige Office applicaties geïnstalleerd staan op PC, notebook of tablet.


Flexibel

De meesten van u zullen wel bekend zijn met de Office applicaties die op een PC, of notebook geïnstalleerd staan. Ook in de tijd van vóór de introductie van Microsoft Office 365 waren de Office applicaties in diverse varianten te verkrijgen. Afhankelijk van de versie had men meer of minder applicaties zoals WORD, EXCEL, ACCESS en OUTLOOK tot zijn beschikking. Eenmaal de software aangeschaft, waren wijzigingen in de samenstelling van de applicaties niet meer mogelijk. Men moest het ermee doen, of vaak dure, additionele licenties aankopen.

De oplossingen met Office 365 zijn daarin een stuk flexibeler geworden. Afhankelijk van uw keuze kunt u nu zelfs maandelijks de samenstelling van de applicaties aanpassen, al naar gelang de behoefte. U betaald dus alleen voor dat wat u gebruikt.

Altijd up-to-date

Een ander voordeel dat u heeft met het gebruik van Office 365 is dat u altijd beschikt over de meest recente versie van de software. Daar waar u voorheen de aankoop van bijvoorbeeld een Microsoft Office 2010 variant heeft gedaan, en deze niet gratis kon bijwerken naar een hoger uitgebrachte versie van Microsoft Office, wordt u deze nu wel telkens opnieuw gratis aangeboden bij de Microsoft Office 365 varianten. Een hele verbetering dus! U bent altijd up-to-date.

Wat kunt u nu met al de beschikbaar gestelde on- en offline apps van Office 365?

Office 365 staat voor draagbare productiviteit met bureaublad- en mobiele apps voor Office 2016. Het gebruik van Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps overal, op elk apparaat of in elke browser.


In een notendop

U ziet, de mogelijkheden zijn enorm, maar er is nog veel meer. Wij kijken ernaar uit om u in de komende nieuwsbrieven te informeren over de mogelijkheden van de verschillende apps, en u te voorzien van interessante tips zodat u het maximale uit uw Office ervaring kunt halen. 

Wilt u nu al meer weten? Neem dan contact met ons op zodat wij u wegwijs kunnen maken in "het nieuwe werken". 

https://www.youtube.com/watch?v=aQzGWSpITJM​