Nieuws

Welkom op onze nieuws pagina. Lees hier het laatste nieuws omtrent ICT ontwikkelingen.

Windows 10 Creators Update

​Microsoft heeft de Creators Update voor Windows 10 uitgebracht. Het betreft de tweede grote update voor het besturingssysteem. Al eerder werd de Anniversary Update uitgerold. Met de Creators Update brengt Microsoft een aantal nieuwe applicaties op de markt zoals Paint 3D en Windows Mixed Reality. Ook worden er nieuwe grafische eigenschappen ondersteunt door middel van HDR (High Dynamic Range). Hiermee laat Microsoft duidelijk zien dat men de toekomst van Virtual Reality zeer serieus neemt.

Privacy Instellingen

Een andere opvallende wijziging is dat er na de installatie van de update gevraagd wordt om een aantal privacy instellingen te selecteren. In de originele Windows 10 versie en de Anniversary Update stonden deze instellingen automatisch op 'Aan'. In deze update kunt u kunt nu dus zelf de keuze maken of bepaalde gegevens naar Microsoft worden verzonden.

Beveiligingscentrum

Het beveiligingscentrum is geheeld vernieuwd. Waar voorheen de beveiligingsinstelling nog geopend moesten worden vanuit verschillende schermen, heeft Microsoft deze opties nu gecombineerd in een overzichtelijk centrum. Hierdoor krijgt u een helder overzicht van de status van uw PC op het gebied van beveiliging en onderhoud. 

Updates 

Een andere opvallende wijziging is terug te vinden in de updateprocedure van Windows. De Anniversary Update en de Creators Update werden uitgerold als zogenaamde nieuwe build. Dit hield in dat er vrijwel een volledig nieuwe installatie van Windows uitgevoerd werd tijdens het uitvoeren van de update. Door de omvang van de download en de installatie hiervan nam dit relatief veel tijd in beslag. Met de Creators Update zorgt Microsoft voor wat het noemt een Unified Update Platform of UUP. Dankzij deze aanpassing bevatten updates alleen de veranderingen die sinds de laatste update zijn doorgevoerd, wat een flinke afname van de omvang van de update oplevert. Dit moet ertoe leiden dat Windows updates sneller binnenhaalt en installeert. 

 Andere interessante nieuwe features

  • ​​Plaknotities
  • Vernieuwd actiecentrum
  • Veel nieuwe thema's
  • Blauwlichtreductie
  • WiFi 802.11ad ondersteuning
Breng voor een overzicht van alle nieuwe features een bezoek aan de Microsoft website.

Installatieprocedure 

De officiële release datum van de Creators Update is 11 april. Microsoft heeft echter al aangegeven dat de update gefaseerd zal worden uitgerold naar de werkstations. Vooral apparaten die Microsoft met behulp van de diverse fabrikanten heeft getest, horen bij de eerste lichting. Wilt u niet wachten tot dat de update automatisch wordt geïnstalleerd, dan kunt u deze handmatig uitvoeren. Download hiervoor de Update Assistant.

Het is aan te raden om voor de zekerheid een back-up van uw bestanden te maken alvorens de update uit te voeren. Voor deze, maar ook toekomstige back-ups kunt u één van onze Cloud services gebruiken zoals Microsoft Office 365, Nomadesk of Arconis Cloud back-up. Heeft u vragen over omtrent de Microsoft Creators Update of onze back-up producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Handige tips voor het gebruik van Outlook 2016
Microsoft Office 365

Contact

Ma-Vr:                      08:30 tot 17:00 
Telefoon:   040 - 284 77 88
E-mail:   info@disctec.nl

Adresgegevens

Straat:                     De Huufkes 33D
Postcode:   5674 TL
Plaats:   Nuenen

© 2019 - Disctec Automatiseringsservices