Nieuws

Welkom op onze nieuws pagina. Lees hier het laatste nieuws omtrent ICT ontwikkelingen.

Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft stelt vanaf 17 oktober de zogenaamde Windows 10 Fall Creators update beschikbaar. Dit is inmiddels alweer de 3e grote update voor het besturingssysteem wat in 2015 op de markt kwam. Zoals we gewend zijn worden er wederom een aantal handige nieuwe functionaliteiten toegevoegd en poogt men het besturingssysteem nog gebruiksvriendelijker te maken. Ook worden natuurlijk de nodige beveiliging issues aangepakt waarbij de zogenaamde ransomware protection vooral in het oogt springt.

Ransomware protectie

Helaas lezen en horen we maar al te vaak dat computers of complete netwerken 'gegijzeld' zijn door zogenaamde ransomware. Dit is een vorm van malware die je bestanden blokkeert door middel van versleuteling. Het is van groot belang dat computersystemen beveiligd zijn met de laatste Microsoft updates en een goede virusscanner om dit te voorkomen. In de Fall Creators update wordt de zogenaamde Controlled Folder Access* gelanceerd. Wanneer deze functie wordt ingeschakeld dan worden systeemmappen en gebruikersmappen met documenten, foto's enzovoort beschermd. Apps zonder certificaat - en dus ook malware - krijgen dan geen toegang meer tot je mappen.

OneDrive Files on demand

Met OneDrive kun je eenvoudig al je bestanden synchroniseren in de cloud. Een van de problemen is dat het aantal bestanden dat je van de cloud naar je pc kunt overzetten, afhankelijk is van de beschikbare schijfruimte. Met de komst van de Windows 10 Fall Creators Fall Update brengt Microsoft ook een nieuwe versie uit van OneDrive, waarmee veelgebruikte bestanden eerder in aanmerking komen om naar je pc te worden gesynchroniseerd dan andere.

Windows Story Remix

Met Windows Story Remix heeft Windows 10 eindelijk de opvolger voor Windows Movie Maker in huis. Story Remix laat je heel eenvoudig video's bewerken, niet alleen op Windows maar ook op Android en iOS. Meerdere mensen kunnen aan hetzelfde project werken, door hun eigen video's er aan toe te voegen. Story Remix moet de 'Creators'-aspecten van Windows 10 nog meer benadrukken.

 Andere interessante nieuwe features

  • ​​MyPeople personenbalk
  • Nieuwe versie Microsoft Edge
  • Mixed-reality ondersteuning
  • Smartphone integratie

Breng voor een overzicht van alle nieuwe features een bezoek aan de Microsoft website.

Installatieprocedure 

Het is aan te raden om voor de zekerheid een back-up van uw bestanden te maken alvorens de update uit te voeren. Voor deze, maar ook toekomstige back-ups kunt u één van onze Cloud services gebruiken zoals Microsoft Office 365, Nomadesk of Arconis Cloud back-up. Heeft u vragen over omtrent de Microsoft Fall Creators Update of onze back-up producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jabra Pro 9400 series
HP ProBook 450 serie

Contact

Ma-Vr:                      08:30 tot 17:00 
Telefoon:   040 - 284 77 88
E-mail:   info@disctec.nl

Adresgegevens

Straat:                     De Huufkes 33D
Postcode:   5674 TL
Plaats:   Nuenen

© 2019 - Disctec Automatiseringsservices