Virtuele servers

Wat is een virtuele server?

Een virtuele server is een niet fysieke server die van gedeelde computerbronnen gebruik maakt. Dat wil zeggen dat er op één fysieke server, meerdere servers zoals bijvoorbeeld Windows 2008 server of Windows 2012 server worden uitgevoerd door middel van vitualisatie software. Daarmee kan de virtuele server als volledig zelfstandige server opereren.

Enkele voordelen van een virtuele server.

  • Lage investeringskosten omdat er geen fysieke server aangeschaft hoeft te worden.
  • Flexibel inzetbaar. Zodra er meer systeembronnen benodigd zijn dan kunnen deze eenvoudig aan de server worden toegekend. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra rekenkracht.
  • Hoge mate van beschikbaarheid door o.a. redundancy.
  • Servers zijn geplaatst in een beveiligd rekencentrum.
  • Flexibiliteit in de kosten. Zodra de server niet meer nodig is, hoeft er ook niet meer voor worden betaald.

Wat kost het?

Uiteraard is een virtuele server in de diverse gradaties te verkrijgen. Afhankelijk van de behoefte kunnen wij een meest geschikte configuratie voor u samenstellen zodat de  capaciteit van de server aansluit bij uw behoefte en de beoogde inzet van de server. U heeft al een virtuele server voor een bedrag van € 13,00 exclusief BTW per maand. Daarnaast kunnen wij u een op maat gemaakt servicecontract aanbieden voor het beheer en onderhoud van de virtuele machine.

Graag helpen wij u verder bij het bepalen van een passende server die aansluit bij uw behoefte. Neem daarvoor contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Contact

Ma-Vr:                      08:30 tot 17:00 
Telefoon:   040 - 284 77 88
E-mail:   info@disctec.nl

Adresgegevens

Straat:                     De Huufkes 33D
Postcode:   5674 TL
Plaats:   Nuenen

© 2021 - Disctec Automatiseringsservices